Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση Διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή κ. Νακούζη στον Πρόεδρο της Ναμίμπιας - 05/08/2013


Ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νότια Αφρική κ. Πέτρος Τ. Νακούζης επέδωσε στις 31 Ιουλίου 2013 τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ναμίμπιας κ. Hifikepunye Pohamba στην παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών κας Netumbo Nandi-Ndaitwah, του Γενικού Γραμματέα της Προεδρίας κ. Samuel Goagoseb, αξιωματούχων διαφόρων Υπουργείων και του Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος.


Σε συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο Pohamba στο πλαίσιο δεξίωσης που ακολούθησε, στην παρουσία του Επίτιμου Προξένου της Δημοκρατίας στη Ναμίμπια κ. Σάββα Ιωάννη Σάββα, έγινε αναφορά στις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και στην επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Συζητήθηκε επίσης το κυπριακό πρόβλημα. Ο Πρόεδρος Pohamba εξέφρασε τη λύπη του για τη συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου και τόνισε την υποστήριξη της χώρας του στην επίλυση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας.

O Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε προς τον Πρόεδρο Pohamba τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, τους οποίους ανταπέδωσε, και τον συγχάρηκε για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που παρουσιάζει η Ναμίμπια.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ναμίμπια, ο Ύπατος Αρμοστής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου δρα Theo Ben Guriras και τον Γενικό Γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος SWAPO κ. Nangolo Mbumba σε δείπνα που παρέθεσε ο Επίτιμος Πρόξενος κ. Σάββα. Είχε επίσης συναντήσεις με την Υπουργό Εξωτερικών κα Netumbo Nandi-Ndaitwah και τον Διευθυντή Εθιμοτυπίας κ. Mbapeua Muvangua.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:45:27 PM