Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αναφορικά με τις επαφές που θα έχει αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών με τον Ελβετό ομόλογό του, στη ΛευκωσίαΟ Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει αύριο το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελβετίας κύριο Ignazio Cassis, ο οποίος φτάνει σήμερα το απόγευμα στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που θα έχουν, αλλά και κατά τη διάρκεια των διευρυμένων διαβουλεύσεων που θα ακολουθήσουν, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου - Ελβετίας και θα εξετάσουν συγκεκριμένους τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυσή τους. Θα συζητήσουν επίσης, θέματα, που άπτονται των σχέσεων ΕΕ - Ελβετίας και θα ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και για την παρατεταμένη διένεξη στη Συρία και τον αντίκτυπό της στην ευρύτερη περιοχή.

O κύριος Χριστοδουλίδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ελβετό ομόλογό του αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τέλος, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Cassis θα προβούν με το πέρας των διαβουλεύσεων τους σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 11.00, στο Υπουργείο Εξωτερικών).Τελευταία Ενημέρωση στις: 29/07/2019 12:42:14 PM