Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Γενικός Διευθυντής συμμετέχει στην 31η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Γενεύη - 29/02/2016


Ο Πρέσβυς Αλέξανδρος Ν. Ζήνων συμμετείχε σήμερα σε συζήτηση υψηλού επιπέδου με θέμα: "Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς: Οριοθέτηση της πτυχής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με σκοπό την πρόληψη ή μείωση του φαινομένου".


Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών για προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, κυρίως σε περιόδους ένοπλων συγκρούσεων. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη, σε συνεργασία με τις αντιπροσωπείες της Αιθιοπίας, της Βραζιλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, του Ιράκ, της Πολωνίας, του Μάλι και της Σερβίας, οι οποίες και θα παρουσιάσουν διαπεριφερειακή δήλωση επί του θέματος.

Οι υπόλοιποι ομιλητές της εκδήλωσης, η οποία έτυχε μεγάλης απήχησης, ήταν: ο κ. Yuri Fedotov, Πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και νυν Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), ο κ. Ιωάννης Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, η κα Karima Bennoune, Ειδική Εισηγήτρια ΟΗΕ στον Τομέα των Πολιτιστικών Δικαιωμάτων, η κα Kristin Hausler, Συνεργάτης της Ακαδημίας της Γενεύης για το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο κ. Ζήνων είχε διμερή συνάντηση με την Αιγύπτια Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Laila Mahaa El-Din, με την οποία συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού κ. Peter Maurer, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας και ο ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Κύπρος στη δράση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πατήστε εδώ για το κείμενο της ομιλίας..Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 05:00:00 PM