Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συνέδριο του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας στη Λεμεσό με θέμα: «Προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μεσόγειο» - 21/11/2012


Στις 22 και 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό συνέδριο με θέμα «Προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μεσόγειο». Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών, της ΟΥΝΕΣΚΟ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.


Στην έναρξη του συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο Μέγας Καγκελάριος του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας κ. Jean-Pierre Mazery, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, καθώς και εκπρόσωποι της ΟΥΝΕΣΚΟ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου θα παρατεθεί επίσημο δείπνο στους συνέδρους από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σιαρλή εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Αγίας Έδρας, της Δημοκρατίας της Ιταλίας, της Εκκλησίας της Κύπρου, της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της ΟΥΝΕΣΚΟ, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυρίαρχου Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας, καθώς επίσης ακαδημαϊκοί από κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης.

Βασικές ενότητες του Συνεδρίου θα είναι η επίδραση των φυσικών καταστροφών και διενέξεων στην πολιτιστική κληρονομιά, οι νέες προοπτικές για την πολιτιστική κληρονομιά υπό το φώς της Αραβικής Άνοιξης, τα ειδικά ζητήματα της θρησκευτικής κληρονομιάς και η ευθύνη των βασικών θεσμικών οργάνων για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης.

Στην τελετή λήξης του Συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και ο Μέγας Καγκελάριος του Τάγματος κ. Jean-Pierre Mazery.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:41:42 PM