Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Τριμερής Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου - 27/10/2014


Στο πλαίσιο του εγκαθιδρυθέντος πλαισίου πολιτικών διαβουλεύσεων, πραγματοποιούνται την περίοδο 28-29 Οκτωβρίου στη Λευκωσία, οι εργασίες της τριμερούς συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Αιγύπτου – Κυπρου, κ.κ. Βενιζέλου, Shoukry και Κασουλίδη αντίστοιχα.


Η υπουργική συνάντηση της Λευκωσίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, και αποτελεί συνέχεια των επαφών που είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η συνάντηση θα έχει, επίσης, προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών των τριών Κυβερνήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου.

Στη συνάντηση της Λευκωσίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στη μεταξύ τους συνεργασία σε μια πλειάδα τομέων, εξετάζοντας παράλληλα τρόπους περαιτέρω επέκτασής της στους τομείς της ενέργειας, της ασφάλειας και του τουρισμού. Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί και ο ρόλος που διαδραματίζουν οι τρεις χώρες στη διατήρηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κασουλίδης θα παραθέσει γεύμα προς τιμή των ομολόγων του της Ελλάδας και της Αιγύπτου, ενώ οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές μεταξύ τους διμερείς συναντήσεις, ενώ οι κ.κ Βενιζέλος και Shoukry θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.


Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:53:19 PM