Κυπριακή Δημοκρατία

Έκτακτες Ανακοινώσεις


Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου Αgung, στο βορειοανατολικό Μπαλί, 26 Σεπτεμβρίου 2017 

Το Υπουργείο Εξωτερικών πληροφορεί ότι η Εθνική Αρχή Εθνικών Καταστροφών της Ινδονησίας ανέβασε στον ανώτατο βαθμό (επίπεδο 4) την προειδοποίηση για ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου Αgung, στο βορειοανατολικό Μπαλί.


Συστήνεται όπως οι Κύπριοι πολίτες που ευρίσκονται στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στο Μπαλί ή προτίθενται να ταξιδέψουν στην περιοχή, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παραμείνουν εκτός της ορισθείσας κενωθείσας ζώνης (η οποία εκτίνεται μεταξύ 9 και 12 χιλιομέτρων από τον κρατήρα του ηφαιστείου) και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών Αρχών. 


Εάν το ηφαίστειο εκραγεί, αναμένεται ότι το ηφαιστειακή νέφος θα επηρεάσει την εκτέλεση πτήσεων. Οι πολίτες προτρέπονται όπως επικοινωνούν με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους ή/και τις αεροπορικές εταιρείες.


Στοιχεία επικοινωνίας:

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα κάτωθι τηλέφωνα ή/και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: 
www.oikade.gov.cy, για εγγραφή στο σύστημα εθελοντικής εγγραφής στοιχείων Κυπρίων πολιτών που βρίσκονται διά οποιοδήποτε λόγο στο εξωτερικό.

Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών
:
+357 99660129 (μετά τις ώρες εργασίας)


Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών
:
+357 22801000


Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών
:
+357 22651113


Τελευταία Ενημέρωση στις: 26/09/2017 02:09:18 PMNo documents found