Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αναφορικά με την επίσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στο Κέντρο Αριστείας για Αντιμετώπιση των Υβριδικών Απειλών, Ελσίνκι, 29 Αυγούστου 2019Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στο Ελσίνκι για συμμετοχή σε Άτυπα Συμβούλια Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας κκ. Νίκος Χριστοδουλίδης και Σάββας Αγγελίδης επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα (29/8) το Κέντρο Αριστείας για Αντιμετώπιση των Υβριδικών Απειλών (Hybrid Centre of Excellence).

Οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τα στελέχη του Κέντρου και να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κέντρου στον τομέα της αντιμετώπισης υβριδικών απειλών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Αγγελίδης επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει μεγάλη σημασία στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας και στην ανάπτυξη των εθνικών δυνατοτήτων στον τομέα αυτό, τονίζοντας ότι, ως Κράτος Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος εργάζεται για την ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο ΕΕ με στόχο τη διασφάλιση συντονισμένης αντίδρασης απέναντι στις υβριδικές απειλές στη βάση της Κοινοτικής αλληλεγγύης.

Χαιρετίζοντας τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί το Κέντρο Αριστείας στον τομέα της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων Κρατών, καθώς και στην προώθηση της έρευνας, ανάλυσης, εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα αντιμετώπισης των υβριδικών απειλών, οι δύο Υπουργοί ενημέρωσαν επίσης για τη φύση και την έκταση των υβριδικών απειλών στο περιφερειακό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσόγειου.

Το Κέντρο Αριστείας για τις Υβριδικές Απειλές εγκαθιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 και σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν τα Κράτη Μέλη της ΕΕ, καθώς και αυτά του ΝΑΤΟ. Η Κύπρος κατέστη πλήρες μέλος του Κέντρου, που σήμερα αριθμεί 23 Κράτη Μέλη, τον Δεκέμβριο του 2018.Τελευταία Ενημέρωση στις: 30/08/2019 10:08:43 AM