Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες - 18/05/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.


Το Συμβούλιο απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (18 και 19 Ιουνίου 2009) και της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας (21-22 Μαΐου 2009), καθώς και η κατάσταση στη Βιρμανία-Μιανμάρ, τη Μολδαβία, το Ιράν και τη Γεωργία. Εγκρίθηκαν, επίσης, Συμπεράσματα για τη Σρι Λάνκα.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε κοινή Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών με τους Υπουργούς Άμυνας της ΕΕ, όπου εγκρίθηκαν Συμπεράσματα για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΠΑΑ) και τη Σομαλία.

Το απόγευμα ο κ. Κυπριανού αναχώρησε για διήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο (19-20 Μαΐου 2009), όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. David Miliband και την Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα Ευρώπης κα Caroline Flint. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοπολιτείας κ. Kamalesh Sharma.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:15:58 PM