Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών εκπροσώπησε την Κυπριακή Κυβέρνηση στους εορτασμούς στη Νέα Υόρκη
- 19/04/2010Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυς Νικόλαος Αιμιλίου εκπροσώπησε την Κυπριακή Κυβέρνηση στους εορτασμούς της Ομογένειας της Αμερικής για την εθνική εορτή της Παλιγγενεσίας που άρχισαν από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας και κορυφώθηκαν την Κυριακή 18.4.10 με την παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο. Στην παρέλαση έλαβαν μέρος χιλιάδες ομογενείς καθώς και άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης καθώς και διακομματική ανιτπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Παρέστησαν επίσης οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας και Κύπρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αμερικανοί πολιτικοί της Πολιτείας και του Δήμου της Νέας Υόρκης καθώς και αντιπρόσωποι του Κογκρέσου και της Γερουσίας.


Η φετινή παρέλαση ήταν αφιερωμένη στους ομογενείς βετεράνους του σρατού και στους προσκόπους με αφορμή τον εορτασμό 100 χρόνων Προσκοπισμού στην Αμερική και των 50 χρόνων από την ίδρυση του Eastern Orthodox Committee of Scouting, ενώ το αναμνηστικό λεύκωμα αφιερώθηκε στην επέτειο των 2,500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα.

Τελετάρχες της παρέλασης ήταν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Ελληνοαμερικανός παρουσιαστής του FOX, Ερνι Ανάστος, ο Βοηθός Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, έφεδρος συνταγματάρχης, Μάθιου Μπογδάνος και οι ομογενείς πρόσκοποι.

Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στο ξενοδοχείο Πιέρ.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον του Μανχάταν το επίσημο δείπνο της παρέλασης, στη διάρκεια του οποίου απονεμήθηκαν τα «Βραβεία Ανεξαρτησίας» στους τελετάρχες και τιμήθηκαν οι χορηγοί.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:26:04 PM