Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Δανίας στην Κύπρο - 18/10/2012


Ο Υπουργός Εξωτερικών του Βασιλείου της Δανίας κ. Villy Søvndal πραγματοποιεί αύριο επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή και στο πλαίσιο του τρέχοντος Τρίο Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ που αποτελείται από την Πολωνία, τη Δανία και την Κύπρο.


Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Søvndal θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών και ακολούθως θα διεξαχθούν συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών Κύπρου και Δανίας. Ο μέχρι τώρα απολογισμός της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το Κυπριακό και διμερή θέματα θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο Υπουργών. Στην ημερήσια διάταξη θα βρίσκονται επίσης οι απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, η ανασκόπηση των εξελίξεων στη Νότια Γειτονία, καθώς και η διεύρυνση της ΕΕ.

Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας που θα παραθέσει η δρ Μαρκουλλή προς τιμήν του Δανού ομολόγου της.

Της συνάντησης των δύο Υπουργών θα προηγηθεί διάλεξη που θα παραθέσει ο κ. Søvndal προς τα μέλη της Διπλωματικής Υπηρεσίας επί των προτεραιοτήτων της δανικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Βασιλείου της Δανίας θα αναχωρήσει από την Κύπρο αύριο το απόγευμα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:41:18 PM