Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Τελετή λήξης του Εθνικού Προγράμματος της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη 2015 «Ο κόσμος μας, η αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας» - 18/01/2016


Tο Υπουργείο Εξωτερικών και η Βουλή των Αντιπροσώπων συνδιοργανώνουν την Τελετή Λήξης του Εθνικού Προγράμματος της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη 2015, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στις 11.00 π.μ. στη Βουλή των Αντιπροσώπων (αίθουσα «Κερύνεια»).


Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Αίγλη Παντελάκη, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης και ο κ. Ευάγγελος Βασιλείου, εκπρόσωπος του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης θα γίνει παρουσίαση των δραστηριοτήτων που διοργανώθηκαν στην Κύπρο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ανάπτυξη, μεταξύ αυτών της έκθεσης εννέα Κυπρίων φωτογράφων «Το Ευρωπαϊκό Όραμα σε Δράση», που θα πλαισιώνει την εκδήλωση. Επίσης, θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία και διπλώματα στους μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής Δημοτικής Εκπαίδευσης, με θέμα την Ανάπτυξη.

Το 2015 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη (EYD 2015). Ήταν η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Έτος εστίασε σε ζητήματα εξωτερικής δράσης της ΕΕ και, κατ’ επέκταση, στον ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο. Το εθνικό πρόγραμμα της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη 2015 υλοποιήθηκε από την CYINDEP (Παγκύπρια Πλατφόρμα Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων για την Ανάπτυξη) υπό το συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:59:17 PM