Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες - 16/09/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε, κατά την παραμονή του στη βελγική πρωτεύουσα, σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους.


Σήμερα το απόγευμα ο κ. Κυπριανού είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso. Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε μια ώρα, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών που ξεκίνησε στην Κύπρο και έγινε ανταλλαγή απόψεων.

Ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε, επίσης, με την Επίτροπο για θέματα Ανταγωνισμού κα Neelie Kroes.

Το πρωί ο κ. Κυπριανού είχε ενημερωτική συνάντηση με τη Συντονίστρια και την Αν. Συντονίστρια της Ομάδας Επαφής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την τουρκοκυπριακή κοινότητα Francoise Grossetκte (Ομάδα Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) και Mechtild Rothe (Σοσιαλιστική Ομάδα). H συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της επίσκεψης της Ομάδας Επαφής στην Κύπρο τον ερχόμενο Οκτώβριο. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το Κυπριακό, ενώ ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε εκτεταμένα και στο ζήτημα της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων. Ο κ. Υπουργός συναντήθηκε, επίσης, με τον Πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς κ. Francis Wurtz.

Χθες ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε με τον Επίτροπο για τη διεύρυνση Olli Rehn και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τσεχίας Karel Schwarzenberg.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:48:24 PM