Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του - 06/05/2010


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού είχε χθες το απόγευμα συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Ahmed Aboul Gheit, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.


Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας των συνομιλιών, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχθηκε τον Αιγύπτιο ομόλογό του, τον οποίο χαρακτήρισε ένα πολύ καλό φίλο όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και της Κύπρου.

Ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε τις εξαιρετικές σχέσεις που συνδέουν την Κύπρο και την Αίγυπτο καθώς και τη μεταξύ τους συνεργασία, η οποία ευρύνεται σε όλους τους τομείς. Πρόσθεσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν τόσο διμερή ζητήματα όσο και περιφερειακά θέματα, όπως το Παλαιστινιακό και η Ένωση για τη Μεσόγειο. Σημείωσε, δε, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υποστηρίζει τη βελτίωση και ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την παρούσα φάση του Κυπριακού -υπό το φως της αλλαγής της τουρκοκυπριακής ηγεσίας- και να εκφράσει την προσδοκία της πλευράς μας για γρήγορη επανέναρξη των απευθείας συνομιλιών.

Από πλευράς του, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε εξαιρετικά ευτυχής για το γεγονός ότι βρίσκεται στη Λευκωσία, όπου είχε ζήσει για τέσσερα χρόνια μεταξύ 1968 και 1972, και να διαπιστώσει την τεράστια ανάπτυξη και πρόοδο που σημείωσε η Κύπρος.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, είπε ότι οι δύο χώρες και οι ηγέτες τους είχαν πάντα τις καλύτερες σχέσεις και ότι θα εργαστούν για την περαιτέρω ενδυνάμωση και εμβάθυνσή τους.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:25:30 PM