Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη - 08/03/2014


Mε αφορμή δηλώσεις ορισμένων πολιτικών κομμάτων ότι η Κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για τις παραβιάσεις του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους Barbaros, ο Υπουργός Εξωτερικών επιθυμεί να δηλώσει ότι όλες ανεξαίρετα οι παραβιάσεις, καταγγέλλονται ανελλιπώς από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ.


Αυτό, γίνεται με μηνιαία επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου η οποία αποστέλλεται στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, και κατόπιν τούτου κυκλοφορεί ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης προς ενημέρωση όλων των Μελών του Οργανισμού.

Η τελευταία σχετική επιστολή, είχε ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2014 και αφορούσε τις δραστηριότητες του Barbaros κατά την περίοδο 12 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι 14 Ιανουαρίου 2014. Αναφερόταν επίσης στην αναγγελθείσα δέσμευση, για σεισμογραφικές έρευνες, περιοχής που εμπίπτει στην κυπριακή ΑΟΖ και την κυπριακή υφαλοκρηπίδα, δυτικά του Ακάμα, για την περίοδο μεταξύ 27/1/2014 μέχρι 13/5/2014.

Όσον αφορά τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα υποχρεωθεί, εάν χρειαστεί, να αναστείλει της συνομιλίες ένεκα των τουρκικών προκλήσεων, ο Πρόεδρος γνωρίζει ποιοι παράγοντες παρεμβάσεων, παραβιάσεων και παρενοχλήσεων πρέπει να συντρέχουν για να ενεργοποιήσει την απόφασή του. Λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν να μη δημοσιοποιηθεί τίποτε περαιτέρω επί τούτου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:49:19 PM