Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αγία Λουκία


Ο κ. Βασίλης Φιλίππου επέδωσε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 τα διαπιστευτήριά του στον Αναπληρωτή Κυβερνήτη της Αγίας Λουκίας κ. MacDonald Dixon ως ο νέος Ύπατος Αρμοστής στη χώρα αυτή με έδρα τη Νέα Υόρκη.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του ο Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε στο κ. Dixon τους χαιρετισμούς και την εκτίμηση του Πρόεδρου την Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό, ενώ δεσμεύτηκε να εργαστεί για την ενδυνάμωση και εδραίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς του Τουρισμού, της Εκπαίδευσης και της Ναυτιλίας.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης της Αγίας Λουκίας αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου τον διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση της Αγίας Λουκίας θα συνεχίσει να επιδεικνύει ενεργό ενδιαφέρον για την Κύπρο και τις εξελίξεις που διαγράφονται και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού.

Ο κύριος Dixon ευχαρίστησε την Κυπριακή Κυβέρνηση για την παροχή αριθμού υποτροφιών στην Κυβέρνηση της Αγίας Λουκίας και ζήτησε να διαβιβαστούν εκ μέρους του ιδίου, της κυβέρνησής του και του λαού της χώρας εγκάρδιοι χαιρετισμοί και θερμές ευχές προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Κυπριακή Κυβέρνηση και τον λαό την Κύπρου.

Ο Ύπατος Αρμοστής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αγία Λουκία είχε, εξάλλου, συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, κ. Alva Romanus Baptiste καθώς και με άλλους αξιωματούχους της Κυβέρνησης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 21/10/2016 11:27:58 AM