Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών - 02/02/2014


Οι συνομιλίες διεκόπησαν από τον κ. Έρογλου οκτώ μήνες πριν τις εκλογές, με δικαιολογία και διαμαρτυρία του ιδίου για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο, είπε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του εορτασμού του Αγίου Μάρωνα στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων, ο Υπουργός Εξωτερικών κληθείς να σχολιάσει αναφορά του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο και το θέμα της διακοπής των συνομιλιών για το Κυπριακό, είπε: «Έχω από χθες βράδυ συνεννοηθεί με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπό μας στον ΟΗΕ να προβεί σε έντονο διάβημα στο Γραφείου του Γενικού Γραμματέα για τους εξής λόγους:

Πρώτον, διότι είναι αβάσιμο να ισχυρίζεται (ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ) ότι οι συνομιλίες διεκόπησαν λόγω των εκλογών (στην Κύπρο). Οι συνομιλίες διεκόπησαν από τον κ. Έρογλου οκτώ μήνες πριν τις εκλογές με δικαιολογία και διαμαρτυρία του ιδίου για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο. Οι δηλώσεις του κ. Χριστόφια, ως Προέδρου της Δημοκρατίας τότε και δημοσίως ήταν ότι ο ίδιος ήταν πρόθυμος να συνεχίσει τις συνομιλίες κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.

Δεύτερον, θα γίνει διάβημα για την αναφορά του Γενικού Γραμματέα σε εκλογές στην «ελληνοκυπριακή κοινότητα». Διερωτώμαι πόσα χρόνια θητείας χρειάζεται ένας Γενικός Γραμματέας για να γνωρίζει ποια είναι τα κράτη μέλη του ΟΗΕ».

Κληθείς να πει πού αποδίδει αυτή τη στάση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο κ. Κασουλίδης είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα θέματα πιθανόν να μην είναι ξεκαθαρισμένα στον ίδιο όσο ξεκαθαρισμένα είναι σε όσους ασχολούνται άμεσα με τα της Κύπρου. Οφείλουμε να δεχθούμε ότι ο Γενικός Γραμματέας ασχολείται με πολύ σοβαρά θέματα αυτή τη στιγμή, επομένως, αν έδινε λίγη παραπάνω προσοχή θα απέφευγε τα λάθη. Δεν πιστεύω ότι έγινε επί τούτου».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:48:41 PM