Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέα Πρέσβης της Κύπρου στο Βουκουρέστι - 20/03/2012


H Πρέσβης κα Πόπη Αβραάμ επέδωσε στις 14 Μαρτίου 2012 τα Διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Ρουμανίας κ. Traian Băsescu, ως νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρουμανία.


Κατά την ιδιαίτερη συνομιλία που ακολούθησε, μετά την επίσημη τελετή, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξαίρετες και φιλικές σχέσεις που υφίστανται μεταξύ της Κύπρου και της Ρουμανίας, αναφερόμενος και στις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσής τους.

Η κα Αβράμ ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ. Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας εξέφρασε την υποστήριξή του για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας υπέρ της εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού και της επανένωση της νήσου.

Ο Πρόεδρος κ. Basescu αναφέρθηκε και στη συνεργασία μεταξύ των δυο κρατών στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αναμένεται να ενδυναμωθεί και να καλύψει τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ενόψει και της άσκησης από την Κύπρο της Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:38:36 PM