Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Αύριο η Σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών των Μεσογειακών κρατών μελών της Ε.Ε. - 16/01/2008


H Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, η Παράνομη Μετανάστευση, ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, το Κόσοβο και η δημιουργία της Μεσογειακής Ένωσης είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στην 5η Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των Μεσογειακών κρατών-μελών της Ε.Ε., που αρχiζει αύριο Πέμπτη στο ξενοδοχείο Aphrodite Hills Resort.


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος θα παραθέσει δεξίωση υποδοχής των συμμετεχόντων Υπουργών και Υφυπουργών Εξωτερικών. Στη συνέχεια οι Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, η Υπουργός Εξωτερικών κα. Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή θα έχει διμερείς επαφές. Αύριο το απόγευμα στις 17:00 η κα Μαρκουλλή θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογο της κ. Massimo D΄Alema ενώ στις18:20 θα έχει συνάντηση με τον Ρουμάνο ομόλογο της κ. Adrian Cioroianu. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Aphrodite Hills Resort.

Οι εργασίες της Συνόδου θα συνεχιστούν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008 με τις εργασίες της ολομέλειας. Θα συζητηθούν η Μετανάστευση, ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και το Κόσοβο. Στη συνέχεια, στις 12.15, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου . Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί μα γεύμα εργασίας όπου θα συζητηθεί το θέμα δημιουργίας Μεσογειακής Ένωσης.

Η Άτυπη Σύνοδος πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο στην αρχή της εκάστοτε Προεδρίας της Ε.Ε., για σκοπούς συντονισμού και ενίσχυσης της συνεργασίας των Μεσογειακών κρατών-μελών της ΕΕ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:10:28 PM