Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση Διαπιστευτηρίων νέου Υπάτου Αρμοστή Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία - 04/05/2015


Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία, κ. Δημήτριος Α. Θεοφυλάκτου, επέδωσε στις 30 Απριλίου, 2015, τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ινδίας, κ. Pranab Mukherjee, σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Νέο Δελχί.


Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε, ο Ινδός Πρόεδρος συνεχάρη και καλωσόρισε το νέο Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο του. Διαβίβασε επίσης προσωπικές ευχές στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον κυπριακό λαό.

Στη συνέχεια, ο Ινδός Πρόεδρος υπογράμμισε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες, ανατρέχοντας στην προσωπική σχέση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με τους ηγέτες της χώρας του, Μαχάντμα Γκάντι, Ίντιρα Γκάντι και του πρώτου Πρωθυπουργού της Ινδίας, Ζιαουαρχαράλ Νεχρού.

Περαιτέρω, ευχαρίστησε για διμερή συνεργασία σε πολυμερές επίπεδο, κυρίως για στήριξη Κυπριακής Δημοκρατίας προς Ινδία σε διεθνή φόρα.

Με τη σειρά του, ο Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε στον Πρόεδρο της Ινδίας και τον Ινδικό λαό θερμές ευχές εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου. Εξέφρασε επίσης ευγνωμοσύνη για την διαχρονικά σταθερή και αμέριστη συμπαράσταση της Ινδίας στις προσπάθειες επίλυσης του Kυπριακού, στη βάση αρχών Διεθνούς Δικαίου.

Με την ευκαιρία αυτή, διαβίβασε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του Κυπριακού λαού, συλλυπητήρια για τα θύματα στις βόρειες πολιτείες της Ινδίας, ως αποτέλεσμα του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Νεπάλ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:56:08 PM