Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
αναφορικά με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (Βρυξέλλες, 13/5)




Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες της τακτικής συνόδου του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου να ανταλλάξουν απόψεις για μία σειρά επίκαιρων ζητημάτων που αφορούν στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η κατάσταση στη Βενεζουέλα, οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και η κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ – Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης (ΑΕΣ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Συμβουλίου με την ευκαιρία της δέκατης επετείου της σχετικής πρωτοβουλίας, ενώ θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς επαφές με ομολόγους του, τόσο από τα Κράτη Μέλη της ΕΕ, όσο και από τις χώρες που μετέχουν στην ΑΕΣ (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία).

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Χριστοδουλίδης, σε συνέχεια και σχετικής ενημέρωσης που έγινε στο παρελθόν, θα παρουσιάσει στους ομολόγους του, την κατάσταση πραγμάτων και τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.



Τελευταία Ενημέρωση στις: 13/05/2019 09:48:58 AM