Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αναφορικά με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών στη Ραμάλα (18-19 Ιουνίου)


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Τάσος Α. Τζιωνής, πραγματοποίησε στις 18 και 19 Ιουνίου 2019, επίσκεψη εργασίας στη Ραμάλα, όπου είχε αριθμό συναντήσεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιωνής έγινε δεκτός από τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Δρ. Mohammad Shtayyeh, τον Υπουργό Εξωτερικών Δρ. Riyad al-Maliki και τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου Abbas, Πρέσβη Δρ. Majdi Khaldi. Πραγματοποίησε περαιτέρω, διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις με τη Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών Πρέσβη Δρ. Amal Jadou.


Κατά τις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, ενώ δρομολογήθηκαν, ταυτόχρονα, οι σχετικές διευθετήσεις για πραγματοποίηση της Διακυβερνητικής συνάντησης Κύπρου – Παλαιστίνης, καθώς και της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου - Ελλάδος - Παλαιστίνης, σε συνέχεια της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης που έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις Κύπρου – Παλαιστίνης, το Μεσανατολικό, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στις παράνομες ενέργειες τις Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Γενικός Διευθυντής είχε επίσης συναντήσεις με τον Επικεφαλής του ΔΣ της Παλαιστινιακής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και με προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 29/07/2019 12:43:21 PM