Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συνάντηση Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Εξωτερικών με Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εξωτερικών Γαλλίας - 21/10/2014


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων είχε σήμερα το πρωί συνάντηση εργασίας με το Γάλλο ομόλογό του κ. Christian Masset.


Κατά τη συνάντηση έγινε ευρεία ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και μελετήθηκαν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή τους, σε συνέχεια και της πρόσφατης συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη με το Γάλλο ομόλογό του κ. Laurent Fabius.

Συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, θέμα για το οποίο ο Γενικός Γραμματέας του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών επανέλαβε τη θέση της χώρας του για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους στην ΑΟΖ της. Ο κ. Masset εξέφρασε επίσης την ανησυχία της Γαλλίας για τη δημιουργία έντασης και υπογράμμισε την ανάγκη να επανέλθει η εμπιστοσύνη για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και πρόσθεσε πως η Γαλλία έδωσε το μήνυμα αυτό στην Τουρκία.

Οι κύριοι Ζήνων και Masset συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα την κατάσταση στη Συρία και στο Ιράκ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:53:13 PM