Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας - 29/07/2015


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυς κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων συναντήθηκε σήμερα, 29 Ιουλίου 2015, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Alexey Meshkov.


Κατά τις διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών, έγινε ανασκόπηση των σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας. Σημειώνεται ότι φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, η κατάσταση στην Ουκρανία, η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και η τρέχουσα διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Η ρωσική αντιπροσωπεία εξέφρασε την εκτίμησή της για το εξαίρετο επίπεδο διμερών σχέσεων με αποκορύφωμα την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Μόσχα και τα αποτελέσματα αυτής τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο κ. Ζήνων απεδέχθη πρόσκληση του Ρώσου Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών να επισκεφθεί τη Μόσχα κατά το τρέχον έτος για συνέχιση των μεταξύ τους πολιτικών διαβουλεύσεων.

Ενωρίτερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έγινε επίσης δεχτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:57:08 PM