Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον Οργανισμό για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και στο Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) - 18/09/2008


Ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΑΣΕ, επέδωσε, στις 15 Σεπτεμβρίου, τα διαπιστευτήριά του στο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Πρέσβη Marc Perrin de Brichambaut.


Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία της Κύπρου με τον Οργανισμό, με πρόσφατο παράδειγμα τη διοργάνωση στην Κύπρο περιφερειακού Σεμιναρίου του ΟΑΣΕ (18-19 Σεπτεμβρίου) για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και την εμπορία προσώπων στην περιοχή της Μεσογείου. Συζητήθηκαν επίσης επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον Οργανισμό, μεταξύ άλλων, η λήψη απόφασης για αύξηση του αριθμού των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ στη Γεωργία και η εφαρμογή της απόφασης για εμπλοκή του Οργανισμού στο Αφγανιστάν.

Ο κ. Λυσιώτης, ως νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) επέδωσε στις 12 Σεπτεμβρίου τα διαπιστευτήριά του στο Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού, Μοχάμετ Ελ Μπαραντέι.

Ο κ. Ελ Μπαραντέι επεσήμανε την άρτια συνεργασία του ΔΟΑΕ με την Κυπριακή Δημοκρατία και τη συνεισφορά της χώρας στο έργο του Οργανισμού.

O κ. Λυσιώτης τόνισε το ενδιαφέρον της Κύπρου για το έργο του Οργανισμού και συζήτησε με τον κ. Ελ Μπαραντέι τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο ΔΟΑΕ όσον αφορά την ‘αναγέννηση’ της πυρηνικής ενέργειας, το γενικότερο πλαίσιο του αφοπλισμού και της μη διάδοσης και τη σημασία ενδυνάμωσης του παγκόσμιου καθεστώτος μη διασποράς.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:48:19 PM