Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στην Αρμενία - 02/07/2009


Επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας στις 6 και 7 Ιουλίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα 'Ελση Χριστόφια.


Κατά την επίσκεψή του στην Αρμενία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Serzh Sargsyan και στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα προεδρεύσουν διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών των χωρών τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας κ. Tigran Sargsyan, με τον Πατριάρχη Αρμενίων κ.κ. Karekin II καθώς και με το Δήμαρχο της πρωτεύουσας της Αρμενίας, Yerevan, κ. Gagik Beglaryan.

Κατά την εκεί παραμονή του ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η σύζυγός του θα επισκεφθούν το Μνημείο των Θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρακαθήσει, εξάλλου, σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας κ. Edward Nalbandian καθώς και σε επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του από τον Πρόεδρο της Αρμενίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αρμενία με έδρα τη Μόσχα κ. Πέτρος Κέστορας, ο Πρόξενος της Δημοκρατίας στην Αρμενία κ. Armen Khachatryan καθώς και ο Εκπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Vartkes Mahdessian.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:16:35 PM