Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Υπουργός Εξωτερικών - Επίσκεψη στο ΚΥΠΕ - 02/09/2008


Θέματα που αφορούν την αναβάθμιση των σχέσεων του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων με το Υπουργείο Εξωτερικών, το ρόλο του ΚΥΠΕ στο διεθνή χώρο και την ενημέρωση των αποδήμων, συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΥΠΕ.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΚΥΠΕ με το ΔΣ του Πρακτορείου, ο κ. Κυπριανού τη χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη, σημειώνοντας πως το ΚΥΠΕ «έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο κυρίως στην ενημέρωση του κοινού τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό».

«Εχει ένα ρόλο υποβοηθητικό και στηρικτικό, όχι ανταγωνιστικό προς τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Εχει το δικό του ρόλο να διαδραματίσει, όπως συμβαίνει με τα πρακτορεία σε όλες τις άλλες χώρες και είναι σημαντικό ότι υπάρχει και το ΚΥΠΕ», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «το Υπουργείο Εξωτερικών μπορεί και θέλει να εξυπηρετήσει τις υπηρεσίες του ΚΥΠΕ. Συζητήσαμε πρακτικούς τρόπους, με ένα τρόπο που θα μπορεί να βοηθήσει και τα υπόλοιπα ΜΜΕ, να καλύπτουμε με πιο εύκολο και πρακτικό τρόπο τις δραστηριότητες του Υπουργείου. Αγγίξαμε και συγκεκριμένα ζητήματα. Πιστεύουμε ότι από εδώ και πέρα θα έχουμε μια πιο αποδοτική και πιο πρακτική συνεργασία», είπε ο κ. Κυπριανού.

Εξάλλου, μιλώντας κατά την έναρξη της συνάντησής του με το ΔΣ του ΚΥΠΕ, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως το Υπουργείο Εξωτερικών και το ΚΥΠΕ μπορούν να προχωρήσουν σε πιο στενή και πιο αποτελεσματική συνεργασία.

«Ο ρόλος των πρακτορείων ειδήσεων είναι σημαντικός, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς», είπε και πρόσθεσε ότι «έχει σταματήσει πλέον να είναι ο ρόλος των πρακτορείων απλώς να τροφοδοτούν με ειδήσεις τηλεοπτικούς σταθμούς ή εφημερίδες κ.ο.κ, αλλά πλέον διαβάζουμε τα πρακτορεία κατευθείαν».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ Κωστάκης Κωνσταντίνου ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική και αποτελεσματική, πως έγινε συζήτηση για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τις σχέσεις του ΚΥΠΕ με το Υπουργείο Εξωτερικών και κατ’ επέκταση το ρόλο του πρακτορείου στο διεθνή χώρο, όπου αναπτύσσει μιαν πλούσια δραστηριότητα μέσω των διαφόρων συμμαχιών με πρακτορεία ειδήσεων και το ρόλο του ΚΥΠΕ σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των αποδήμων Κυπρίων και γενικότερα του απόδημου ελληνισμού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:49:38 PM