Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση Διαπιστευτηρίων νέου Υπάτου Αρμοστή Κυπριακής Δημοκρατίας στην Σρι Λάνκα


Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Σρι Λάνκα, κ. Άγις Λοΐζου επέδωσε την 1η Φεβρουαρίου 2019, τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Σρι Λάνκα, Α. Ε. κ. Maithripala Sirisena, σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Κολόμπο.


Ο Ύπατος Αρμοστής, διαβίβασε στον Πρόεδρο της Σρι Λάνκα τις θερμές ευχές του Προέδρου Αναστασιάδη, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την θέση αρχής που τηρεί η κυβέρνηση της χώρας, ως επίσης και τον σεβασμό που επιδεικνύει έναντι της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τονίζοντας το, ιστορικά, άριστο επίπεδο των διπλωματικών και πολιτικών διμερών μας σχέσεων, τόσο ο Πρόεδρος Sirisena, όσο και ο Ύπατος Αρμοστής Λοΐζου, αλλά και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σρι Λάνκα, κ. Tilak Marapana, με τον οποίο ο Κύπριος Ύπατος Αρμοστής είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση, επεσήμαναν την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και διεύρυνσης των διμερών δραστηριοτήτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, το ανθρώπινο δυναμικό, η εκπαίδευση, και οι επενδύσεις, ώστε να δοθεί η κατάλληλη ώθηση στις ήδη εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

1η Φεβρουαρίου 2019
Νέο ΔελχίΤελευταία Ενημέρωση στις: 06/02/2019 02:25:42 PM