Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέα Πρέσβης της Κύπρου στην Ουρουγουάη - 31/12/2010


Η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βραζιλία, κα Μάρθα Α. Μαυρομμάτη, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Ανατολικής Δημοκρατίας της Ουρουγουάης, κ. José Mujica, στις 21 Δεκεμβρίου 2010, ως η νέα Πρέσβης της Κύπρου στην Ουρουγουάη, με έδρα την Μπραζίλια, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στο Μοντεβιδέο.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά της, η κα Μαυρομμάτη διαβίβασε τις ευχές του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, προς τον πρόεδρο και τον λαό της Ανατολικής Δημοκρατίας της Ουρουγουάης.

Σε ιδιαίτερη συνάντηση που είχε στη συνέχεια με τον Πρόεδρο κ. Mujica, η κα Μαυρομμάτη προέβη σε ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα. Η Πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και διαβίβασε τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη διαχρονική στήριξη που προσφέρει η Ουρουγουάη σε διεθνής οργανισμούς και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Ανατολικής Δημοκρατίας της Ουρουγουάης αφού ζήτησε από την κα Πρέσβη να μεταφέρει τους θερμούς του χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο και το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και εξέφρασε τη στήριξη τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και της Κυβέρνησης της χώρας του στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του προβλήματος. Σημείωσε ότι η Ουρουγουάη θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στα διεθνή βήματα και έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα των αγνοουμένων αφού και η χώρα του αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:31:10 PM