Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


O Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕE - 17/10/2014


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στο επίκεντρο των συζητήσεων του ΣΕΥ αναμένεται να βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι τελευταίες εξελίξεις και ο συντονισμός των κρατών μελών σε σχέση με την εξάπλωση του ιού Έμπολα, η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ στο πλαίσιο των δράσεων για αντιμετώπιση του ISIS, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η κατάσταση στη Λιβύη στην παρουσία και του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, κ. Bernandino Leon καθώς και η Ειρηνευτική Διαδικασία Μέσης Ανατολής. Για τα εν λόγω θέματα οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να υιοθετήσουν σχετικά Συμπεράσματα.

Ο κ. Κασουλίδης θα παρακαθίσει στο δείπνο που θα παραθέσει η Ιταλική Προεδρία προς τιμή της απερχόμενης Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Βαρόνης Catherine Ashton.

Την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο οποίο θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα Συμπεράσματα του Επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Oκτωβρίου η οικονομική κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σχετικές δράσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:53:09 PM