Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων - 23/05/2008


O Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί την Κυριακή 25 Μαΐου 2008 για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2008.


Η κατάσταση στη Γεωργία, τη Μέση Ανατολή, το Λίβανο, τα Δυτικά Βαλκάνια, τη Ζιμπάμπουε και τη Σομαλία είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν ακόμη την ημερήσια διάταξη του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Ιουνίου 2008.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί επίσης κοινή Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών με τους Υπουργούς Άμυνας της Ε.Ε. για το θέμα του Αφγανιστάν και της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

O Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει επίσης στο 18ο Κοινό Συμβούλιο και Υπουργική Συνάντηση ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την ίδια μέρα, και θα έχει παρέμβαση στο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή». Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης διμερείς επαφές με Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών του Κόλπου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:09:31 PM