Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Κυπριακή Δημοκρατία και Ρωσική Ομοσπονδία υπέγραψαν Συμφωνίες και Μνημόνια Συναντίληψης - 25/02/2015


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν σήμερα συνάντηση στην Προεδρική Κατοικία στη Μόσχα, όπου παρακάθισαν σε συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Ρωσίας υπέγραψαν Κοινό Πρόγραμμα Δράσης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την περίοδο 2015-2017.

Στην παρουσία των δύο Προέδρων υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Ρωσίας για συνεργασία στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας.

Υπεγράφη, επίσης, Πρωτόκολλο της Κυπρο-Ρωσικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική Συνεργασία και Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών για συνεργασία στον ναυτικό τομέα.

Επίσης, υπεγράφη Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για στρατιωτική συνεργασία. Τη συμφωνία υπέγραψαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών κ.κ. Κασουλίδης και Λαβρόφ.

Υπεγράφη ακόμη Συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για συνεργασία στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, καθώς και Συμφωνία για συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επιπρόσθετα, υπεγράφη Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των επιστημών, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού για την περίοδο 2015-2018.

Τέλος, υπεγράφησαν Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και του αντίστοιχου Οργανισμού της Ρωσίας και Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:55:07 PM