Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρεσβείας Ισραήλ, για Έναρξη Προγράμματος Εβραϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου / Δηλώσεις Υπουργού Εξωτερικών - 13/09/2013


Στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη, υπογράφηκε σήμερα στην Πανεπιστημιούπολη, η Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Πρεσβείας του Ισραήλ, για έναρξη προγράμματος Εβραϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, κ. Michael Harari, και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη.


Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξη της κυπριακής κυβέρνησης στο υπό δημιουργία εγχείρημα, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι δεσμοί Κύπρου και Ισραήλ δεν περιορίζονται μόνο σε πολιτικού χαρακτήρα θέματα όπως η ενέργεια. Επί αυτού, τόνισε ότι «η πολιτιστική διπλωματία αποτελεί σημαντικό εργαλείο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής».

O κ. Υπουργός πρόσθεσε πως, παρά την υφιστάμενη στενή συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου με διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα ακαδημαϊκών του Ισραήλ, η εισαγωγή των Εβραϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αποτελεί σημαντική προσθήκη στο πλαίσιο των δεσμών και της διμερούς συνεργασίας Κύπρου - Ισραήλ. Επίσης, συνέχισε, συμβάλλει στον εμπλουτισμό τόσο του Πανεπιστημίου, όσο και του συνόλου της Κυπριακής κοινωνίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως «δεν είναι τυχαίο ότι η Κύπρος, τους τελευταίους μήνες επιδεικνύει βούληση να διαμορφώσει μια ταυτότητα στην εξωτερική της πολιτική, μέσω μιας συγκεκριμένης και αποφασιστικής περιφερειακής πολιτικής. Σημείωσε πως επιθυμούμε αυτή η ταυτότητα της εξωτερικής μας πολιτικής να προσδώσει προστιθέμενη αξία στην Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ, όπου ανήκουμε».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:46:29 PM