Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βίλνιους - 05/09/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρεί σήμερα για τη Λιθουανία, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GYMNICH), που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους το διήμερο 6-7 Σεπτεμβρίου.


Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, ενόψει συζήτησης σχετικών θεμάτων από αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Δεκεμβρίου καθώς και η Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της Συνόδου αναμένεται να συμμετάσχει και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. John Kerry, με τον οποίο οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις επί των εξελίξεων σε Συρία και Αίγυπτο.

Καθοδόν προς τη Λιθουανία, ο κ. Κασουλίδης θα μεταβεί στην Κοπεγχάγη, όπου σήμερα θα πραγματοποιήσει συνάντηση και γεύμα εργασίας με το Δανό ομόλογό του κ. Villy Søvndal. Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:45:46 PM