Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή Υπουργού Εξωτερικών στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και στις Υπουργικές Συνόδους ΕΕ – ASEAN και ΕΕ – Αφρικανικής Ένωσης. 20 Ιανουαρίου 2019


Ο Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στις συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και την Αφρικανική Ένωση, αντίστοιχα.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που συνέρχεται τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, θα εξετάσει ανάμεσα σε άλλα την εξωτερική διάσταση του προβλήματος που δημιουργεί η Παραπληροφόρηση σε διεθνές επίπεδο και θα ασχοληθεί με την προετοιμασία της Υπουργικής Συνόδου ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο κύριος Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει με τους ομολόγους του στην 22η Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), κατά την οποία αναμένεται να γίνει ανασκόπηση των σχέσεων και να εξεταστούν τρόποι ενδυνάμωσής τους, ως επίσης, να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας ΕΕ – ASEAN σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ – Αφρικανικής Ένωσης, όπου αναμένεται να διεξαχθεί ανταλλαγή απόψεων επί σειράς θεμάτων στα οποία περιλαμβάνονται η Ειρήνη, η Ασφάλεια και Διακυβέρνηση, το Εμπόριο, οι Επενδύσεις και η Οικονομική Ολοκλήρωση, καθώς και η Πολυμέρεια στις διεθνείς σχέσεις.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 21/01/2019 09:20:03 AM