Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο ΣΕΥ της ΕΕ και σε συνάντηση της Υπουργικής Ομάδας Δράσης της Κοινοπολιτείας - 15/04/2016


O Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί την Κυριακή για το Λουξεμβούργο όπου τη Δευτέρα, 18 Απριλίου, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια του ΣΕΥ θα συζητηθούν οι εξωτερικές πτυχές του μεταναστευτικού, η περιφερειακή στρατηγική της ΕΕ στη Συρία και το Ιράκ καθώς και η στρατηγική αντιμετώπισης του Da’esh, όπως επίσης και η Ανατολική Γειτονία. Πριν το ΣΕΥ, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στο πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).


Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Λονδίνο για τη συνάντηση της Υπουργικής Ομάδας Δράσης της Κοινοπολιτείας (Commonwealth Ministerial Action Group -CMAG), της οποίας προεδρεύει και η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντησή της με τη νέα Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας, Βαρόνη Patricia Scotland. Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο κ. Υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσης ξεχωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Philip Hammond και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας κ. Murray ΜcCully, κατόπιν πρωτοβουλίας τους, όπου θα τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού. Επίσης, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριο και με τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεγάλης Βρετανίας, κ. Kαραολή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 21 Απριλίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 05:00:40 PM