Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ - 13/03/2015


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου.


Στο επίκεντρο της συζήτησης των Υπουργών Εξωτερικών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στη Λιβύη, το ζήτημα της μετανάστευσης, οι σχέσεις ΕΕ – Αφρικής και ΕΕ – Ρωσίας, ενώ θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την «Ανατολική Εταιρική Σχέση», ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.

Την Τρίτη, 17 Μαρτίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ), τις εργασίες του οποίου θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, το σχέδιο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Μαρτίου, η Ενεργειακή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2015, με έμφαση στα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Στο πλαίσιο του ΣΓΥ, θα πραγματοποιηθεί γεύμα στην παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι διαθεσμικές σχέσεις και η μελλοντική Διοργανική Συμφωνία για τη Βελτίωση της Κοινοτικής Νομοθεσίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 18 Μαρτίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:55:29 PM