Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
- 06/02/2015Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες.


Στο επίκεντρο της συζήτησης των Υπουργών Εξωτερικών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σε Λιβύη και Υεμένη, η στρατηγική της ΕΕ για Συρία και Ιράκ, περιλαμβανομένων των δράσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς επίσης και οι σχέσεις ΕΕ – Αφρικής, με έμφαση στην κατάσταση στη Νιγηρία, το Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Προ της έναρξης των εργασιών του ΣΕΥ, ο κ. Κασουλίδης θα προεδρεύσει προγεύματος εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ, με αποκλειστική θεματική ενότητα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Λίβανος. Η εν λόγω συνάντηση αποτελεί πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κ. Κασουλίδη και θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Gebran Bassil και των Ευρωπαίων Επιτρόπων κ.κ. Johannes Hahn και Χρήστου Στυλιανίδη.

Την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ), τις εργασίες του οποίου αναμένεται να απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα εργασιών της Λετονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, o πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, η τροποποίηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και η ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, στο επίκεντρο του οποίου αναμένεται να βρεθούν θέματα όπως η Ενεργειακή Ένωση, η Ουκρανία και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2015.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του ΣΓΥ, ο κ .Κασουλίδης θα απευθύνει ομιλία στη δεξαμενή σκέψης “European Policy Centre”, στις Βρυξέλλες, με τίτλο “View from a Front Line EU Member State: Cyprus and the Security and Stability of the Middle East and the Eastern Mediterranean”.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:54:48 PM