Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες - 11/03/2008


Ο κ. Κυπριανού είχε χθες στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, κ. David Miliband. Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα, ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας την προσήλωση της πλευρά μας για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, το συντομότερο δυνατόν. Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε, επίσης, το Βρετανό ομόλογό του για τις βασικές θέσεις της Κύπρου ως προς τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου τονίζοντας ότι το σχέδιο Ανάν δεν μπορεί πλέον να είναι στο τραπέζι και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν δέχεται την «παρθενογένεση». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βρετανία και εξετάστηκε το ενδεχόμενο να προηγηθεί επίσκεψη του κ. Κυπριανού στο Λονδίνο. Τόσο ο κ. Κυπριανού όσο και ο κ. Miliband τόνισαν την επιθυμία τους για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και συμφώνησαν να διεξάγουν πιο λεπτομερή συζήτηση στη συνάντηση που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σύντομα στο Λονδίνο.


Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο κ. Κυπριανού είχε την περασμένη Κυριακή (09.03.08) συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας κ. Carl Bildt. Οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με κύριο θέμα συζήτησης το Κυπριακό. Ο κ. Bildt απηύθυνε, επίσης, πρόσκληση προς τον κ. Κυπριανού να επισκεφθεί τη Σουηδία.

Σήμερα ο κ. Κυπριανού θα έχει χωριστές επαφές με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική κ. Xavier Solana, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας, κ. Dimitri Rupel και τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, κ. Lulzim Basha, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση κ. Olli Rehn.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:12:10 PM