Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίου Ανδρέα Ιγνατίου, στο Πράσινο Ακρωτήρι Cabo Verde. 30 Μαϊου 2019
O Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λισαβόνα, κύριος Ανδρέας Ιγνατίου επέδωσε στις 30 Μαΐου 2019, τα διαπιστευτήριά του ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πράσινο Ακρωτήρι (παράλληλη διαπίστευση με έδρα τη Λισαβόνα) στον Πρόεδρο του Πράσινου Ακρωτηρίου, κύριο Jorge Carlos de Almeida Fonseca.


Ακολούθησε κατιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος με σκοπό την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο Πρέσβης ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία καθώς και την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η οποία επισημαίνει, μεταξύ άλλων, παντελή έλλειψη προόδου ως προς το σύνολο των κυπρογενών υποχρεώσεων της.

Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ακρωτηρίου εξέφρασε την ευχή για ειρηνική επίλυση του προβλήματος, υπερθεματίζοντας ότι για τα μικρά κράτη, η προάσπιση του διεθνούς δικαίου, της κυριαρχίας και της εδαφικής τους ακεραιότητας είναι πρωταρχικής σημασίας.

Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι οι δύο χώρες θα αποκομίσουν οφέλη από την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Πρέσβης της Κυπριακή Δημοκρατίας είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Κοινοβουλευτικών Θεμάτων και Προεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών και Αθλητισμού του Πράσινου Ακρωτηρίου, κύριο Fernando Elísio Leboucher Freire de Andrade, και τον Πρέσβη κύριο Júlio Morais, Διευθυντή πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών θεμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Πρόκειται να ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας, κύριο Olavo Avelino Garcia Correia και τον Υπουργό Τουρισμού, Μεταφορών και Θαλάσσιας Οικονομίας κύριο José da Silva Gonçalves.Τελευταία Ενημέρωση στις: 03/06/2019 10:23:50 AM