Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ - 20/06/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή συναντήθηκε χθες το απόγευμα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Επίτροπο για θέματα Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας κ. Štefan Füle, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, εν όψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.


Στη συνάντηση, η κα Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει διεξοδικά τον Επίτροπο Füle για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε σχέση με τα θέματα Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας. Η δρ Μαρκουλλή υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αποτελεσματική προώθηση όλων των ντοσιέ που σχετίζονται με τις δύο αυτές πολιτικές της Ένωσης, κατά τη διάρκεια της Προεδρίας μας και η ίδια, ως Προεδρεύουσα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για προώθηση των θεμάτων της Διεύρυνσης. Όσον αφορά την Πολιτική Γειτονίας, η κα Μαρκουλλή ενημέρωσε τον Επίτροπο Füle για την πρόσφατη επίσκεψη του ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου και για τη δεύτερη Συνάντηση Υπουργικού Επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί μετά από πρωτοβουλία και στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας, στο Κάιρο στις 29 Οκτωβρίου 2012.

Η κα Υπουργός εξέφρασε την απογοήτευσή της για την προκλητική στάση της Τουρκίας έναντι της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή της για την ξεκάθαρη απάντηση που έχει επανειλημμένα δοθεί στις τουρκικές απειλές από όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Ο Επίτροπος Füle με τη σειρά του προέβη σε ενδελεχή ενημέρωση επί των τελευταίων εξελίξεων στους τομείς αρμοδιότητας του, ενώ όσον αφορά στις τουρκικές απειλές κατά της Κυπριακής Προεδρίας επεσήμανε εκ νέου την ανάγκη σεβασμού από την Τουρκία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δρ Μαρκουλλή και ο κ. Füle επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για στενή μεταξύ τους συνεργασία κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας με στόχο την επίτευξη όσο το δυνατόν περισσότερης προόδου στα θέματα Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:39:57 PM