Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης


O Πρέσβης κ. Ευριπίδης Λ. Ευρυβιάδης επέδωσε την περασμένη Τετάρτη (5.11.2008) τα διαπιστευτήρια του στο Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Terry Davis, ως νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.


Ο κ. Ευρυβιάδης μετέφερε στον κ. Davis τους χαιρετισμούς του Προέδρου Χριστόφια και επαναβεβαίωσε την προσήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις υψηλές αρχές και τις αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Διαβίβασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη της κυπριακής κυβέρνησης για τη στήριξη που διαχρονικά παρέχει ο Οργανισμός στο δίκαιο αγώνα για αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο το νησί. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι κατά την εδώ θητεία του προτίθεται να εργαστεί σκληρά σε συνεργασία με όλους τους ομολόγους του για την περαιτέρω προώθηση μιας κουλτούρας ειρήνης που να βασίζεται στη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου, ούτως ώστε το όραμα μιας Ευρώπης χωρίς διαχωριστικές γραμμές να γίνει πραγματικότητα.

Από δικής του πλευράς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Davis καλωσόρισε θερμά τον Πρέσβη κ. Ευρυβιάδη στο Στρασβούργο και ανέφερε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία μαζί του για την προώθηση των στόχων και οραμάτων του Οργανισμού, αφού οι προκλήσεις είναι πολλές και κοινές. Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και τις διμερείς επαφές που είχε μαζί του, εξέφρασε την βαθειά του εκτίμηση στο πρόσωπο του Προέδρου Χριστόφια και την ελπίδα όπως η διαπραγματευτική διαδικασία που έχει αρχίσει οδηγήσει στην πολυπόθητη λύση του κυπριακού, που θα διασφαλίζει πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα ολόκληρου του κυπριακού λαού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 06/06/2016 08:27:52 AM