Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Πρώτος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Σαμόα - 21/06/2010


Ο κ. Γιάννης Ιακώβου επέδωσε στις 15 Ιουνίου 2010 τα διαπιστευτήρια του ενώπιον του Αρχηγού του ανεξάρτητου κράτους της Σαμόα Tui Atua Tupua Tamesese Efi ως ο πρώτος Υπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σαμόα με έδρα την Καμπέρα.


Κατά την ομιλία του ο Υπατος Αρμοστής εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κύπρου για τη στήριξη της Σαμόα στην ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας κάνοντας μνεία στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΗΕ και η Κοινοπολιτεία.

Ο κ. Ιακώβου, μετέφερε τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια προς τον Αρχηγό του ανεξάρτητου κράτους της Σαμόα, την κυβέρνηση και το λαό της. Υπογράμμισε, ότι η Κύπρος ως μέλος της ΕΕ παρακολουθεί την ανάπτυξη της σχέσης μεταξύ ΕΕ και περιοχής του Ειρηνικού.

Στην αντιφώνηση του ο Τui Atua Tupua Tamasese Efi διαβίβασε τις ευχές του προς τον Πρόεδρο Χριστόφια. Αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται των Ηνωμένων Εθνών και της Κοινοπολιτείας εκφράζοντας την εκτίμηση για τη στήριξη της κυβέρνησης της Κύπρου προς τη κυβέρνηση και το λαό της Σαμόα στο πλαίσιο προγραμμάτων αναπτυξιακής βοήθειας της ΕΕ.

Στην ιδιαίτερη συνάντηση που ακολούθησε, ο ΄Υπατος Αρμοστής κ. Ιακώβου, ενημέρωσε τον Αρχηγό του ανεξάρτητου κράτους της Σαμόα για την πορεία του Κυπριακού, με έμφαση στις απευθείας διαπραγματεύσεις και για τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:26:56 PM