Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών του Καναδά στην Κύπρο - 03/04/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά κ. John Baird πραγματοποιεί αύριο επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες της περιοχής.


Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, θέματα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη και οι προσπάθειες αντιμετώπισής της από την Κύπρο, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Γειτονία, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συναντήσεων του Καναδού Υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ. Baird θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Κύπριο ομόλογό του θα υπογραφεί Συμφωνία Τεχνικών Διευθετήσεων μεταξύ των δύο κρατών για θέματα διαχείρισης κρίσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Καναδός Υπουργός θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της καναδικής ειρηνευτικής δύναμης. Επίσης, θα προσφωνήσει τη σύνοδο του Κύπρο-Καναδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου. Ακολούθως θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) και της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ).

Ο κ. Baird θα αναχωρήσει από την Κύπρο στις 5 Απριλίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:43:59 PM