Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η Υπουργός Εξωτερικών τίμησε τον Επίτιμο Πρόξενο της Δημοκρατίας στο Κουβέιτ - 16/01/2008


Για τη 40χρονη του θητεία ως Επίτιμου Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κουβέιτ και την πολύτιμη του συμβολή στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, η Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή τίμησε σήμερα τον Επίτιμο Πρόξενο της Κύπρου στο κράτος του Κουβέιτ κ. Φαχάντ Αμπντούλ Ραχμάν Αλ-Μοτζίλ.


Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, η κα Μαρκουλλή επέδωσε στον κ. Αλ-Μοτζίλ συμβολικό δώρο σε ένδειξη της εκτίμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα όσα συνεισέφερε ο επί 40 έτη Πρόξενος της Κύπρου στο Κουβέιτ. Η κα Μαρκουλλή εξήρε τη συμβολή του κ. Αλ-Μοτζίλ, ο οποίος βρίσκεται στην υπηρεσία της Κύπρου από το 1967 και εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το πρόσωπό του.

Κατά τη συνάντηση που προηγήθηκε της τελετής, η κα Μαρκουλλή αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στο Κουβέιτ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα. Σημείωσε ότι τον επόμενο χρόνο η Κυπριακή Δημοκρατία θα ανοίξει Πρεσβεία στο Κουβέιτ και ανέφερε ότι ο κ. Αλ-Μοτζίλ θα συνεχίσει να υπηρετεί ως Επίτιμος Πρόξενος μέχρι τότε.

Από πλευράς του ο κ. Αλ-Μοτζίλ εξέφρασε την υπερηφάνεια του που βρίσκεται στην υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας διαβεβαιώνοντας ότι πάντοτε θα είναι στο πλευρό της Κύπρου και του λαού της.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:10:25 PM