Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Nέος Πρέσβης της Κύπρου στο Ιράν - 21/06/2010


Ο κ. Ευστάθιος Ορφανίδης επέδωσε στις 13 Ιουνίου 2010 τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κ. Μαχμούντ Αχματινετζάντ, ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.


O Ιρανός Πρόεδρος και ο Κύπριος Πρέσβης επιβεβαίωσαν το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων Κύπρου – Ιράν και συμφώνησαν ότι οι δυο πλευρές θα πρέπει να εργασθούν για την περαιτέρω ενδυνάμωση των φιλικών τους σχέσεων τόσο στον πολιτικό όσο και οικονομικό και τουριστικό τομέα.

Ο κ. Ορφανίδης ενημέρωσε επίσης τον Ιρανό Πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα και διαβίβασε τις ευχαριστίες και την εκτίμηση της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Κυπριακού λαού για την στάση αρχών που τηρεί το Ιράν στο θέμα της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος Αχματινετζάντ ανέφερε ότι το Ιράν υποστηρίζει το διάλογο μεταξύ των δυο πλευρών στην Κύπρο για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα σεβασμού και κατανόησης μεταξύ των εμπλεκομένων μερών. Όσον αφορά τις εξωτερικές πτυχές του Κυπριακού, ο Ιρανός Πρόεδρος συμφώνησε ότι, πέραν των προσπαθειών των δυο ηγετών στην Κύπρο, χρειάζεται και η άμεση και εποικοδομητική εμπλοκή της Τουρκίας ούτως ώστε να επιτευχθεί η τελική διευθέτηση του Κυπριακού. Ο σκοπός θα πρέπει να είναι η επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό, για ν’ αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις και να μπορούν οι δυο κοινότητες της Κύπρου να ζήσουν ειρηνικά και αδελφικά, κατέληξε ο Πρόεδρος Αχματινετζάντ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:26:49 PM