Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση Διαπιστευτηρίων του Ύπατου Αρμοστή κ. Πέτρου Τ. Νακούζη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ζιμπάμπουε - 22/04/2015


Ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας στη Νότια Αφρική κ. Πέτρος Τ. Νακούζης επέδωσε στις 16 Απριλίου 2015 τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ζιμπάμπουε κ. Robert Mugabe στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας κ. Simbarashe Mumbengegwi και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη κ. Joey Mazorodze Bimha.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Mugabe μετά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του, ο Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τoν ίδιo και προς τον λαό της Ζιμπάμπουε για ευημερία και πρόοδο και συγχάρηκε τον Πρόεδρο Mugabe για την ανάληψη από τον ίδιο της Προεδρίας του SADC και της Αφρικανικής Ένωσης ως επίσης και για τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας του. Ο Ύπατος Αρμοστής αναφέρθηκε στη δυναμική στήριξη από την Κύπρο του λαού της Ζιμπάμπουε στον αγώνα του για αυτοδιάθεση, στις εξαίρετες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δυο χωρών και στην αγαστή τους συνεργασία στους διάφορους διεθνείς οργανισμούς και φόρα, τονίζοντας την ανάγκη για ενδυνάμωση αυτών των σχέσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Ο Ύπατος Αρμοστής ενημέρωσε τον Πρόεδρο Mugabe για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει η Ζιμπάμπουε στον αγώνα του Κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου με μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του διεθνούς δικαίου.
Ο Πρόεδρος Mugabe επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των πλαισίων της διεθνούς νομιμότητας και το ενδιαφέρον της για ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:55:57 PM