Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέα Πρέσβης της Κύπρου στην Ταϊλάνδη - 24/11/2010


Η Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία κα Ναυσικά Χρ. Κρούστη επέδωσε στις 23 Νοεμβρίου 2010, τα διαπιστευτήρια της στην Α.Υ. Βασιλικό Εστεμμένο (Διάδοχο του Θρόνου) Πρίγκιπα Maha Vajivalongkorn, ο οποίος εκπροσωπούσε την Α.Μ. Βασιλέα Bhumibol Adulyadej, ως η νέα Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ταϊλάνδη με έδρα το Νέο Δελχί, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Μπανγκόκ.


Η Ύπατος Αρμοστής αφού διαβίβασε ευχές και σχετικές φιλοφρονήσεις, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διαχρονικά φιλικές σχέσεις που συνενώνουν τις δύο χώρες. Στη συνέχεια προέβηκε σε μία επισκόπηση των διμερών σχέσεων και ακολούθως ενημέρωσε ενδελεχώς τον διάδοχο του θρόνου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Υπογράμμισε τη σταθερή βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση λύσης το συντομότερο δυνατό που να αίρει την κατοχή και να βασίζεται στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο διάδοχος του θρόνου αναφερόμενος στη θέση της Ταϊλάνδης επί του Κυπριακού, τόνισε την υποστήριξη της χώρας του για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης βασισμένης στο διεθνές δίκαιο και στα σχετικά Ψηφίσματα και Αποφάσεις του ΟΗΕ. Επεσήμανε τη βούληση Ταϊλάνδης να καταβάλει προσπάθειες για περαιτέρω προώθηση των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς συνεργασίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:29:40 PM