Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον - 26/03/2010


Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μάρκος Κυπριανού, είχε στις 25/03/10 ξεχωριστές συναντήσεις με τη Βουλευτή Nita Lowey, Πρόεδρο της Υποεπιτροπής Διάθεσης Κονδυλίων της Αμερικανικής Βουλής για εξωτερικές επιχειρήσεις (Committee on Appropriations, Chair of Subcommittee State, Foreign Operations and Related Programs) και τη Γερουσιαστή Jeanne Shaheen, Πρόεδρο της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την παρούσα φάση των απευθείας διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού και συζήτησε τις διμερείς σχέσεις Κύπρου–ΗΠΑ και διάφορα διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Το πρωί, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης συνάντηση με αντιπροσωπεία του American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). Με την αντιπροσωπεία του AIPAC, ο κ. Κυπριανού συζήτησε τις σχέσεις Κύπρου–Ισραήλ και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, αναδεικνύοντας το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή λόγω της γεωγραφικής και στρατηγικής της θέσης και των άριστων σχέσεων που απολαμβάνει με το Ισραήλ και τον Αραβικό κόσμο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί αύριο το πρωί με την Αμερικανίδα ομόλογό του, κα Hillary Clinton και ακολούθως θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:24:25 PM