Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει σήμερα για επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ - 08/10/2013


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, μεταβαίνει σήμερα στο Κουβέιτ για διήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά την οποία θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και με επιχειρηματικούς παράγοντες.


Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Στο Κουβέιτ θα μεταβεί επίσης και μεγάλη αντιπροσωπεία Κυπρίων επιχειρηματιών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επικεφαλής Αντιπροσωπείας, θα έχει συνομιλίες με τον Αναπληρωτή Εμίρη, Πρίγκιπα του Κράτους του Κουβέιτ, Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφούν συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά την πρώτη μέρα των επαφών του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Κουβέιτ, Jaber Al- Mubarak Al- Hamad Al –Sabah, και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Βουλής του κράτους, Mubarak Al-Khurainej, ενώ θα συναντηθεί και με αντιπροσωπεία του Kuwait Finance House.

Την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει το επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κουβέιτ και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Ακολούθως, θα έχει συνάντηση με την Αρχή Επενδύσεων του Κουβέιτ (Kuwait Investment Authority), και την εταιρεία KIPCO (Kuwait Project Company Holding).

Σε ειδική τελετή, στις 9 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρασημοφορήσει τον Πρόξενο της Δημοκρατίας στο Κουβέιτ, κ. Fahad Al Mojil.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί που τον συνοδεύουν θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με μέλη της Κυβέρνησης του Κουβέιτ και θα δώσουν συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ. Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, θα έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:46:51 PM