Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου στη Βιέννη - 19/12/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού συμμετείχε στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βιέννη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Michael Spindelegger και του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ. Amre Moussa, συμμετείχαν Υπουργοί από τις χώρες μέλη της ΕΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και από την Τουρκία.


Στην παρέμβασή του ο κ. Κυπριανού τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στην ενίσχυση και προώθηση των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αραβικό κόσμο, η οποία απορρέει και από το γεγονός ότι η Κύπρος είναι το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ στην περιοχή αυτή.

Αναφερόμενος ακολούθως στις δραστηριότητες της Κύπρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αυτό, υπογράμμισε τη σημασία της κοινής πρωτοβουλίας Κύπρου – Ιρλανδίας για ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ένωσης και της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία και χαιρετίστηκε από αριθμό αντιπροσωπειών.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Εξωτερικών εισηγήθηκε όπως οι προτάσεις, οι οποίες προέκυψαν από τη διεθνή διάσκεψη εμπειρογνωμόνων που προηγήθηκε της Υπουργικής Συνάντησης, τύχουν πρακτικής υλοποίησης. Για το σκοπό αυτό εισηγήθηκε όπως η Γραμματεία του Αραβικού Συνδέσμου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποβάλουν συγκεκριμένες εισηγήσεις στην επόμενη διεθνή διάσκεψη και Υπουργική Συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2009 στο Sharm-El-Sheikh της Αιγύπτου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:53:05 PM